04.07.2019

Посока Юг – Приморско

Разположена в югоизточната част на България, община Приморско е мястото, в което се срещат изумруденото синьо и зеленината на резерват Ропотамо. Приморско изкушава със своите плажни ивици, приказни морски заливи, съчетани с прохлада и кристално чисто море. На територията на община Приморско се намира най-запазеният резерват Ропотамо, богат на екзотични животински, дървесни видове и мистична история. Бегликташ е уникалното тракийско светилище, добило популярност в цял свят и което бе удостоено с титлата туристически обект на годината от наградите на туризма през 2017 г.

 

Интересен е фактът, че Резерват Ропотамо предизвика интерес от световни археологически организации, които и до днес проучват дъното около устието на река Ропотамо. Красивите заливи на Приморско са достъпни, а разходките с корабчета оставят романтичен спомен на избралите Приморско за лятната си почивка.

 

Опитът на медиите да дават прогнози за времето е на 99% неуспешен. Когато съобщават, че ще вали, обикновено грее слънце, а съвременните технологии позволяват да се проследи времето в реално време чрез онлайн камерите разположени в няколко точки на градчето. Затова ако изпитвате колебание дали да тръгнете към Приморско, не го мислете, тъй като легловата база е почти заета, приключенията предстоят, а хубавото време посреща и изпраща туристите в Приморско.

Остави коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.