23.04.2019

Хетрик от титли за “НЕФТОХИМИК 2010”

Шампионската титла в мъжкия волейбол остана в Бургас. Отборът на “Нефтохимик 2010” е хегемон у нас за трета поредна година.

В препълнената със зрители зала “Младост”, момчетата на треньора Николай Желязков триумфираха и в мач №3 от финала срещу “Хебър”. Убедителната победа с 3:0 гейма/25:23, 25:15, 25:12/ доказа, че “Нефтохимик 2010” диктува волейболната мода в България.
Николай Учиков завърши с 15 точки, Георги Петров с 11, а Ален Джорджевич с 10 точки.

Еуфорията в зала “Младост” беше пълна. Зрителите изживяха незабравима вечер, изпълнена с много адреналин, нестихващи аплодисменти и шампанско за шампионите.
Волейболистите от “Нефтохимик 2010” получиха златните медали от президента на Българската федерация по волейбол инж.Данчо Лазаров.

Купата връчи кметът на община Бургас Димитър Николов.
“Този проект заслужава развитие. Този отбор трябва да върви напред, още повече, че с построяването на новата зала “Арена Бургас” ще има идеалните условия да приема отбори в Шампионската лига. Постигнахме този резултат с много труд. Настроен съм да остана начело на “Нефтохимик 2010″. Предстои ми разговор с ръководството”, заяви старши треньорът на шампионите Николай Желязков.

“Спечелихме титлата пред бургаска публика и е много сладко. Оставам в “Нефтохимик”.Ще гледаме да запазим състава. Ще се концентрираме изцяло върху български волейболисти”, призна играещият спортен директор на бургаския тим Теодор Салпаров.

Велизар Маджаров
Снимки:Димитър Димитров

Остави коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.