Международен филмов фестивал Бургас

Предстои ни второ издание на Международен филмов фестивал Бургас

За втора поредна година Бургас става домакин на Международен филмов фестивал, фокусиран върху киното от Черноморския регион.

В програмата са включени над 30 заглавия, които ще бъдат излъчени на познатите локации – открита сцена “Охлюва” и КЦ „Морско казино“. Сред отличените филми са “Гнездото на гургулицата” на Тарас Ткаченко, “Кайсиеви градини” на Пурия Хейдари Урех, “Блокът на младоженците” на Илкер Савашкурт, “Христо” на Григор Лефтеров и Тодор Мацанов, документалните “От моя гледна точка” на режисьора Павел Кузуйок, “Първият меридиан на виното” на Нана Джорджадзе, “Окото на минотавъра” на Борислав Колев, “Пустиняци” на Цветан Драгнев, “Абсент” на Матю Мишори, „Пощальонът“ на Тонислав Христов, както и късометражните “Лимбо” на Констандина Кодзамани , “Три стъпала” на Сосо Блиадзе и много други.

Международното жури в състав Андреа де Сика – Италия, Патрик Шиха – Австрия, Андре Маркес – Португалия, Джеки Стоев – България и Анна Горанова – България и Тодор Димитров – България ще определи победителите в конкурсната програма за игрално и документално кино.

Някои от режисьорите ще представят лично своите филми в Бургас.

Програмата включва съпътстващи събития, сред които изложба на автентични филмови плакати на Регионален исторически музей Шумен и представяне на книгата “А дано, дано, дано…” на Джони Пенков и Джеки Стоев на о-в “Света Анастасия”.

Повече информация за фестивала можете да откриете на страницата: www.burgasfilmfest.com. Официалното откриване на събитието ще бъде на 22 юли от 21 ч. на открита сцена „Охлюва“.